RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

​Аграрна партія йде на вибори в ОТГ 24 грудня

Аграрна партія братиме участь у перших виборах, що 24 грудня 2017 року відбудуться у 51 об’єднаній територіальній громаді.

Таке рішення ухвалили під час ІІ-го етапу XІІ (позачергового) З’їзду Аграрної партії, який відбувся 8 листопада у Києві, інформує прес-служба партії.

«Вибори у громадах стали початком боротьби за зміну політичної системи в Україні. Вони дають шанс утвердитись ідеологічним партіям, що виросли знизу, а не від «грошового мішка», як більшість політичних проектів. Тому Аграрна партія йде перемагати вже в четвертому раунді виборів у новостворених громадах. Наші завдання незмінні: землю – громадам, кошти – громадам, владу – громадам!», - підкреслив лідер партії Віталій Скоцик.

У виборах до ОТГ Аграрна партія стабільно посідає третє місце серед лідерів. Це дало експертам підстави вважати, що вона має добру парламентську перспективу.

«Ми ведемо до перемоги місцевих лідерів, які заслужили довіру людей. Це господарі, які працюють для своїх громад. Саме тому ми перемагаємо – всупереч адмінресурсу і брудним технологіям, які взяли на озброєння партії влади та олігархічної опозиції. По суті, рух за очищення політики зараз розростається з місцевого рівня до загальнонаціонального», - наголосив Скоцик.

Зазначається що, крім того, Президія Аграрної партії увалила звернення до українського суспільства, в якому закликала усіх громадян підтримати зміни в політичній системі – голосуючи за ідеологічні партії, що мають розвинену структуру на місцях.

«Наслідком того, що політичну систему сформували партії-фейки, які виросли не від ідеї, а від «грошового мішка», є системне пограбування країни політичним класом. Закликаємо всіх українських громадян долучитися до зміни політичної системи знизу, підтримуючи на виборах ідеологічні партії, що мають свою розбудовану структуру і ведуть до влади нових місцевих лідерів. Павутину олігархічних впливів, у якій борсається держава, має бути розірвано раз і назавжди. Із місцевого та регіонального рівня нова чесна політика перейде на всеукраїнських рівень», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, на перших місцевих виборах у 143 ОТГ 18 грудня 2016 року вона здобула 3 місце за кількістю обраних депутатів, поступившись лише партії «Батьківщина» та партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»». Загалом у виборах брали участь 42 партії. На перших місцевих виборах у 47 ОТГ 30 квітня 2017 року Аграрна партія знову посіла 3 місце із 37 партій, що брали участь у виборах. Вибори до 201 ОТГ 29 жовтня підтвердили лідерство Аграрної партії, що впевнено закріпилася на третьому місці серед 50 партій-учасниць.