RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У "Батьківщині" розповіли, як піднімуть українську культуру

Українська культура отримає гідне фінансування і стане справжнім дипломатом нашої країни в світі.

Про це Юлія Тимошенко заявила на Національному форумі "Нова соціальна доктрина", який проходить сьогодні в Києві.

"Культура - це джерело сили нації, і вона стане для нової влади пріоритетним напрямком", - сказала лідер "Батьківщини".

Двома головними функціями культури Юлія Тимошенко вважає освітню і репрезентативну.

На думку політика, виховання українців має відбуватися "в дусі поваги і глибоких знань справжньої, а не перекрученої історії, а завдання культурної дипломатії - бути потужним провідником України в світі", - додала вона.

Лідер партії обурена тим, що до цих пір фінансування української культури відбувалося за залишковим принципом, і пообіцяла всіляку підтримку: "Новий президент буде системно і всебічно інвестувати в українську культуру".

Політик також зазначила, що "всіляко підтримуватиме українську мову в усіх без винятку сферах життя": "Українська мова затвердить своє абсолютне домінування в Україні. Ми осучаснимо українську культуру і дамо нове дихання достатнім фінансуванням".

"Нова влада зробить все і для утвердження в Україні єдиної помісної православної церкви, захистить її законно і не дасть зруйнувати міжконфесійний мир, який є в Україні", - зазначила Юлія Тимошенко.

У планах лідера партії створення нового українського інституту і розгалуженої системи культурних українських центрів у світі, Фонду фінансування перекладів на іноземні мови перлин української культури і підтримка "успішного старту українського Інституту книги".

Юлія Тимошенко запевнила, що держава буде реалізовувати програми з реставрації та збереження замків та храмів України, добудує Мистецький Арсенал і модернізує музеї, Україна стане "вільною культурної зоною", а фестиваль "Гоголь-фест" повернеться до Києва.