RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Тимошенко підписала меморандум зі Спілкою власників житла

Кандидат на пост президента Юлія Тимошенко підписала Меморандум про співпрацю та взаємодію зі Всеукраїнською громадською організацією "Спілка власників житла України".

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Документ передбачає спільну реалізацію державної програми модернізації житлово-комунального фонду та відстоювання інтересів власників помешкань у багатоквартирних будинках.

Спілка власників житла покладає великі надії на те, що Тимошенко стане президентом і врегулює проблеми з житлово-комунальним фондом і тарифні питання.

Як зауважив голова організації, екс-міністр ЖКГ в уряді Тимошенко Олексій Кучеренко, наразі 93% житла в Україні побудовано ще за радянських часів, а 60% – потребує капітального ремонту і енергомодернізації.

"Звертаємося до вас як реального кандидата (і віримо у вашу перемогу) з проханням, щоб програма модернізації і капітального ремонту житлового фонду стала національним пріоритетом. Також нас повністю влаштовують ваші пріоритети – привести ціну на газ до економічно обґрунтованого рівня", – наголосив він.

Голова Спілки нагадав, що саме за прем’єрства Тимошенко була започаткована Державна програма модернізації ЖКГ. Це був базовий закон, за який в 2010 році проголосувало 350 народних депутатів: "Була створена державна житлова комунальна інспекція, яка реально та ефективно захищала споживачів по всій Україні. Ми передбачили фінансування програми модернізації житлового фонду і теплокомуненерго. На превеликий жаль, це все було провалено в 2010 році".

Зі свого боку Тимошенко подякувала "Спілці власників житла України" за об’єднання зусиль і запевнила, що відразу після президентських виборів буде реалізовано покроковий план щодо відновлення житлового фонду України.

"Йдеться про капітальний і поточний ремонт житла людей, ухвалення законів, які це забезпечуватимуть, а також повна нормалізація тарифної політики, що передбачає зниження ціни на газ удвічі, і як наслідок – зниження ціни на тепло і гарячу воду", – наголосила лідер "Батьківщини".

Нагадаємо, 23 лютого Юлія Тимошенко підписала Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Федерацією роботодавців та Об’єднанням організацій роботодавців України, які налічують 8,5 тис. підприємств, де працює понад 7 млн людей. Раніше про її підтримку заявили представники ГО "Молодь України за майбутнє", а також представники фермерських організацій України.