RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Нардеп "Народного фронту" звинуватив Шуфрича у спробі вислужитися перед Путіним

У фракції "Народний фронт" вважають звернення "Опоблоку" до Генеральної прокуратури, Державного бюро розслідувань, а також СБУ з вимогою порушити кримінальну справу проти колишнього голови Верховної Ради України, виконуючого обов’язки президента у 2014-му році Олександра Турчинова спробою реваншу та отримання політичних бонусів від президента країни-агресора Володимира Путіна.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час виступу з парламентської трибуни, передає прес-служба політсили.

"Колишні поплічники Януковича вимагають притягнути Олександра Турчинова, одного з лідерів "Народного фронту", до відповідальності за те, що у 14-му році під час відкритої агресії Росії проти України він, як верховний головнокомандувач Збройних сил, віддав наказ нашим солдатам захищати Україну, територіальну цілісність і українських громадян від російського окупанта. Прізвище цього колишнього "регіонала" - Нестор Шуфрич… Шуфрич відомий тим, що багато років перебуває на побігеньках у кума Путіна Медведчука", - заявив Тетерук.

За словами Тетерука, саме завдяки підготовці і державній позиції Олександра Турчинова ворог отримав відсіч. Кремль планував прорватися суходолом до окупованого Криму і ставив під загрозу українську незалежність.

"Це наказ Турчинова захистив мирний Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ, всю лівобережну Україну від окупації і війни. Це був наказ, який дав можливість мешканцям частини Донецької і Луганської областей жити у своїй рідній Україні. Цей наказ дав час на формування міжнародного антипутінського фронту. Саме за цим наказом десятки тисяч добровольців стали на лінію оборони, захищаючи нашу землю. Світ побачив волю українців до свободи, демократії і руху до європейської сім’ї народів", — заявив Тетерук.

Він звернувся до депутатів "Опозиційного блоку" та інших схожих за ідеологією політичних сил.

"Ви вирішили, що настав ваш час. Деякі обставини після президентських виборів подали вам надію. Проте Україна занадто дорого заплатили за власну свободу. І це ціна, яка ніколи не дозволить нам забути, хто такі Путін, Медведчук, Шуфрич і вся антиукраїнська камарилья… "Народний фронт" попереджає колабораціоністів: заберіть свої брудні лапи від українських державних діячів, захисників України. Інакше одного разу вас слідом за Януковичем прийматиме російський Ростов", — сказав перший заступник керівника фракції Андрій Тетерук.