RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Містер офшор: в списках "Слуги народу" знайшли скандального ділка

Від партії "Слуга народу" на вибори у Верховну Раду по 205 мажоритарному виборчому округу (Чернігів) йде кандидат Олег Семінський, який має відношення до цілої низки компаній засновниками яких виявилися кіпрські компанії.

Про це повідомляє ряд регіональних видань Чернігівської області.

Це такі компанії, як ТОВ "ТД "УКРГАЗЗБУТ", ТОВ "ДІЛАЙС", ТОВ "БДР-КОНСАЛТ", ТОВ "Автомобільна компанія "Сівер-авто", ТОВ "Ділайс плюс", ТОВ "Стюарт флоат гласс" та ТОВ "Сенд Індастрі". Всі вони мають одних і тих же бенефіціарів на Кіпрі.

Компанії"Стюарт флоат гласс" та ТОВ "Сенд Індастрі" отримали спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобутку кварцових пісків в Городнянському районі поблизу села Ваганичі. Представники компаній обіцяли побудувати там завод.

Місцеві ЗМІ виявили, що за реєстрами обидві компанії зареєстровані в селі Ваганичі, керівником їхє Олег Іванович Стельмах, з розмірами статутного капіталу в 10 та 7 тисяч гривень. Для отримання спецдозвілу, за даними журналістів,Олег Семінський за партнерами заручився підтримкою Валерія Куліча – екс-голови Чернігівської ОДА і партнером по створенню КП "Надра Чернігівщини", через яке на приватні фірми відійшла частина родовищ області.

Під час голосування в облраді деякі депутати зауважили місцевим виданням, що ніхто в прикордонну область з Росією інвестувати не буде, а передача родовища компаніям, представленим Семінським, "банальна афера".