RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ТОП-20 партій: експерти МЦПД презентують рейтинг ефективності політичних сил в Україні

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки інтернет-видання "Апостроф" представляють результати дослідження "ТОП-20 активних і ефективних партій України".

Дослідження зроблено на основі унікальної методології провели і являє собою ретельний аналіз діяльності всіх 352 українських партій за останній політичний цикл, повідомляється в прес-релізі МЦПД..

Зазначається, що партії аналізували за 4 ключовими індексами: електоральна активність, електоральна ефективність, формування програмно-проблемних активностей, а також інформаційна активність.

"Політичні партії – невід’ємний суб’єкт демократичних держав, який покликаний виражати інтереси громадян та формувати публічну політику. В Україні налічується 352 політичні партії, але широкому загалу відомо лише про кілька десятків з них. Зазвичай, про діяльність політичних партій громадяни дізнаються лише із телереклами чи гасел на білбордах у передвиборчий період. Популістична тотожність гасел політиків, ребрендинги партій та "міграція" основних дійових обличь із одного проекту в інший зливаються у динамічному калейдоскопі, який формує викривлене уявлення пересічного громадянина про діяльність політичних партій. Не слід забувати, що на них покладена низка суспільно-важливих функцій, які вони мають виконувати. Зокрема, формування суспільно-політичної програми розвитку держави, консолідація навколо неї суспільства та боротьба за її реалізацію через участь у виборах – ось чим мають займатися політичні партії у демократичній державі", - йдеться у прес-релізі.

У програмі заходу: презентація ТОП-20 активних та ефективних партій, презентація партій-лідерів в окремих індексах, презентація кумедних моментів із життя партій та дискусія.

Ціль дослідження – допомогти громадянам і представникам експертного середовища якісніше оцінювати українські партії. До участі були запрошені представники усіх зацікавлених українських політичних партій, експерти та журналісти.