RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Розкол в партії Медведчука: що стоїть за скандальними заявами Ківи

Висловлювання одіозного народного депутата Іллі Ківи про своїх соратників по партії ОПЗЖ з так званої "газової" групи є прояв глибокого партийного конфлікту.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Внутрішні чвари в партії мали місце буквально з перших місяців альянсу (багато в чому вимушеного) Юрія Бойка, Сергія Льовочкіна, Віктора Медведчука і Вадима Рабиновича, що долучився до них.

Фракція ОПЗЖ в парламенті розділена на дві групи: Бойко-Льовочкіна (в ЗМІ фігурують як "газовики") і група Медведчука-Рабиновича, в яку входить Ілля Ківа.

Формально кожна група має рівну кількість партійних "акцій". Ключові рішення приймаються стратегічною радою партії, що складається з чотирьох осіб: Бойко, Льовочкін, Медведчук і Рабинович. Після того, як пан Медведчук отримав санкції РНБО і низку кримінальних справ, "газовики" опинилися в більш вигідному становищі.

Зараз, як відзначають спостерігачі, група Льовочкіна-Бойка почала тіснити Медведчука на регіональному рівні.

"Гучні заяв Іллі Ківи - лише зовнішній прояв глибокого внутрішнього конфлікту. Зараз близько 80% ситуації в партії контролюється групою Льовочкіна-Бойка. Віктора Медведчука відсторонили від тих регіонів, які він раніше контролював. Ми бачили, що коли почався наступ на Медведчука і його телеканали , "Інтер" їх особливо не підтримав. Партія діє виключно в медійному просторі. Вуличної активності немає. Навіть на підтримку Медведчука", - зазначив у розмові з "Апострофом" політолог Віталій Кулик.

Детальніше читайте в матеріалі - "Лисий хрін" і ОпЗЖ: коли розвалиться головна проросійська партія в Україні.