RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як ДНР-ЛНР програють Україні

Так звані "ДНР" та "ЛНР" не зможуть перемогти Україну у мирному змаганні. Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, окуповані території Донбасу перетворилися на подобу Придністров'я. Їх відрізняє тільки близькість до кордонів РФ.

"Можливо, така ситуація не влаштовує Україну, тому що вона хотіла б повернути Донбас. Але весь досвід говорить про те, що такі речі незворотні. Україна повинна жити спокійно та радіти, дай Бог, зростанню економіки країни. А "ДНР" та "ЛНР" руйнуються та будуть руйнуватися. Досвід також показує, що завжди буде "партія війни", яка буде кричати, що ми ніколи не змиримося", - говорить Орєшкін, посилаючись на досвід подібних конфліктів в інших країнах.

Також політолог відзначає, що США розглядають нинішню ситуацію на Донбасі як заморожену. Ця земля "не українська", але і не буде російською, а буде "Придністров'ям", проміжної землею без права, без економіки, без перспектив, в ізоляції".

За словами Орєшкіна, нинішні структури влади в РФ і так званих "ДНР-ЛНР" ефективні тільки в умовах війни. "Це мобілізаційна, пропагандистська істерія, яка перекриває економічні провали тим, що необхідно згуртуватися, дати відсіч і так далі. Це єдине, в чому вони сильні. У мирному змаганні вони програють", - зазначає він. При цьому політолог додає, що в окупованому Донбасі, як і в Придністров'ї, бойовики влаштували абсолютну монополію і задушили всю економіку.

Думку Орєшкіна щодо того, який сигнал щодо Донбасу і війни США надіслали Володимиру Путіну, читайте на сайті "Апостроф".