RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Екс-депутат розкритикував ставку уряду на агросектор

Колишній депутат Верховної Ради Микола Левченко заявив, що Україні необхідно розвивати машинобудування, електротехнічну промисловість, хімію, нарощувати обсяги виробництва чорної металургії, освоювати виробництво інформаційної та комунікаційної техніки, а не робити ставку на аграрний сектор.

Про це повідомляє видання Інформатор.

"12% це катастрофічно високий відсоток для сільського господарства в нашій економіці", – пише Левченко на своїй сторінці в Facebook.

Політик переконаний, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман проводить неефективну політику в сфері економіки.

"З Гройсманом Українське економічне диво вже точно не вийде. Володимир Борисович більше підходить на роль ведучого телепередачі "Прожектор перебудови" в Горбачовські часи.

З усіх представників влади від Майдану, він найменш агресивний, і майже не кровожерливий. Але все ж прекрасно в неї вписується, завдяки своїй повній некомпетентності і популізму.

Ще не встиг запрацювати його метод таємничого "репрофайлінгу", за допомогою якого він обіцяв провести капітальний ремонт всіх автострад в Україні, як вже попливла баржа з кавунами...", – заявив Левченко.

"Аграрний комплекс формує 12% ВВП країни. Це дуже хороший показник, але переконаний, що ми здатні на більше", – пише Гройсман.

"Те, що вони з Порошенком здатні на більше, я ні на секунду не сумніваюсь – якщо так буде продовжуватися, то аграрний сектор буде 70% ВВП України, а решта 30% будуть за рахунок виробництва гранатометів на заводі "Ленінська кузня".

Навіть студенту першого курсу економічного факультету, з останньої парти, вже відомо, що при розвиненій індустріальній економіці, частка сільського господарства не повинна перевищувати 2-3% вітчизняного ВВП.

Наприклад, у постіндустріальній економіці ФРН, аграрії займають 0,5 – 1,5% ВВП.

При цьому, як мінімум 50% всієї товарної продукції сільського господарства повинно давати тваринництво. У Німеччині цей показник сягає 70%! Ми ж, в основному, торгуємо зерновими культурами, виснажуючи землі і не створюючи додаткову додану вартість", – пише Левченко.

Політик зазначив, що 12% – це катастрофічно високий відсоток для сільського господарства в Українській економіці.

"Ми повинні розвивати машинобудування, електротехнічну промисловість, хімію, нарощувати обсяги виробництва чорної металургії, освоювати виробництво інформаційної та комунікаційної техніки, нарешті відродити суднобудування", – резюмував Левченко.

Нагадаємо, раніше Левченко, який виступає проти обох сторін конфлікту на Донбасі і відомий миротворчої позицією, опублікував на особистій сторінці у Fаcebook фотографію пари з дитиною, демонструють російський і український паспорти.