RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

У санаторіях Верховної Ради відпочили тільки чотири нардепа

У 2017 році в санаторіях Верховної Ради відпочили тільки чотири нардепа чинного скликання і шість депутатів попередніх скликань.

Про це повідомляє прес-служба КВУ з посиланням на дані апарату Верховної Ради.

"У 2017 році тільки четверо народних депутатів України відпочили в установах, що знаходяться в сфері управління Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.

В управлінні парламенту перебувають державні підприємства "Пансіонат матері і дитини" Таврійські зорі" та "Готельно-оздоровчий комплекс "Затока", розташовані в Скадовську Херсонської області, а також бази відпочинку "Конча Заспа" та "Пуща-Водиця" в Києві.

Наприклад, вартість проживання в пансіонаті "Таврійські зорі" в однокімнатному "стандарті" - близько 680 грн. на добу.

Згідно з чинним законодавством, народні депутати не мають пільг на забезпечення путівками для санаторно-курортного лікування. Відповідне положення виключили із закону "Про статус народного депутата України" в 2014 році.

Раніше санаторії ВР фінансувалися з бюджету. У 2012 році на них виділили 87 млн грн, в 2013 році - 88 млн грн, в 2014 році - 3,5 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", в січні-березні 2017 року із заробітної плати народних депутатів було вирахувано 1,75 млн грн за пропуски засідань Верховної Ради.