RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Анексія Криму: український генерал пояснив, як влада повинна була протистояти агресії РФ

Під час окупації Криму Росією українська влада діяла недостатньо жорстко і оперативно, що і призвело до захоплення території.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" генерал-лейтенант, екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України Юрій Думанський.

"Але треба ж було діяти оперативно, швидко, жорстко, а для цього додатково необхідно було евакуювати сім'ї військовослужбовців. Ввести в дію заздалегідь розроблені плани (і такі плани і алгоритми були!), тобто провести ряд заходів, які мали б виконати вищі державні чиновники", - зазначив Думанський.

Генерал також зазначив, що до початку російської агресії українська армія перебувала на "голодному бюджетному пайку", що призвело до занепаду ВСУ і нездатності захистити державні інтереси.

"Кажуть, що хтось на когось працював, знищували техніку, озброєння, довели армію... Не військові це робили. Ці питання потрібно ставити політикам і чиновникам вищого рівня", - резюмував генерал.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": В Україні йде репетиція Третьої світової, ми граємо за чужими сценаріями - екс-заступник глави Генштабу ЗСУ.