RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Бойовики ЛНР змусили спортсмена "каятися" через його сміливу акцію з прапором України: опубліковано фото і відео

Український спортсмен з поліатлону Віктор Степаненко вийшов на нагородження на окупованій території Донбасу з прапором України і порвав вручену "грамоту ЛНР".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер Антон Птіцин.

"У момент церемонії нагородження на змаганнях в м. Стаханові (окупована територія) майстер спорту з поліатлону Віктор Степаненко накинув на плечі український прапор і порвав грамоту еленер", - йдеться в повідомленні.

Пізніше спортсмена схопили бойовики. За даними видання "Факти", інцидент стався 26 серпня після легкоатлетичного пробігу на День шахтаря.

Після двох тижнів перебування в руках бойовиків схоплений чоловік заявив, що на цей вчинок його підбив якийсь "співробітник СБУ".

Ймовірно, це відео спортсмен записував під тиском. Також у зверненні спортсмена не вказується, що він порвав "грамоту ЛНР" через прохання співробітників СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики ЛНР заявили про затримання в окупованому Луганську місцевого жителя, який, на їхню думку, по завданню України планував масову акцію протесту для дестабілізації ситуації.