RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як жителі Донбасу змінюють ставлення до "бандерівців"

Робота українських медиків добровольців в зоні АТО змінює ставлення місцевих жителів до України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів співзасновник і керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю імені Миколи Пирогова (ПДМГ) Геннадій Друзенко.

За його словами, жителі Донбасу поступово змінили свою думку про "бандерівців"-лікарів, які розмовляють українською мовою.

"Місцеві побачили, що ці люди професійні, добрі, відкриті, не беруть грошей за лікування. І такі речі ламають свідомість, адже телевізор розповідав зовсім про інше: що українські медики виріжуть, мовляв, печінку і відвезуть "правосекам", - зазначив Друзенко.

Професійна робота українських лікарів і їх ставлення до місцевих жителів допомагає зробити населення Донбасу більш лояльним до України.

"Часто відносини починаються з непорозуміння: "Чого приїхали? Грошей заробити?", а закінчується все тим, що коли у лікарів закінчується ротація, то їм місцеві накривають "поляну", проводжають, як своїх. Ця дружба триває навіть після завершення ротації", - резюмував лікар.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": "Ситуація на Донбасі близька до катастрофи, епідемії загрожують будь-якому регіону України".