RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Харківщина - це історія успіху, яка відбувається просто зараз, - посол Туреччини

Надзвичайний та Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезельпід заявив, що динамічний розвиток Харківської області є заслугою керівника регіону Юлії Світличної.

Про це він сказав під час пленарного засіданняIX економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", повідомляє офіційний сайт Харківської ОДА.

Посол Туреччини відзначив важливість розвитку стосунків між Україною та Туреччиною на регіональному рівні.

"Україні потрібні історії успіху. І Харківщина – це історія успіху, яка відбувається зараз. Регіон динамічно розвивається, і в цьому велика заслуга його керівника Юлії Світличної. Сьогодні ми відкриваємо нові можливості для співпраці у різних сферах: від сільського господарства і промисловості до науки та техніки", - зауважив він.

Йонет Джан Тезель висловив сподівання на те, що форум принесе конкретні результати, а інвестори отримають достатньо інформації про те, що інвестиційний клімат на Харківщині щороку стає більш привабливим.

"Бізнес-підходи змінилися – і в Харківській області, і в усій країні. Вони більш конкурентні та відповідальні", – зауважив посол.

Він також наголосив на тому, що Туреччина зацікавлена в економічному розвитку України в цілому.

"Ми хочемо бачити Україну, яка твердо стоїть на ногах, сильну, незалежну, територіально цілісну – включно з Кримом. Це не просто дружнє побажання сусіду, це наш національний інтерес", – сказав посол.

Як відомо, у Харкові відбувся ІХ Міжнародний Економічний Форум. Головними темами для обговорення на форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!" були модернізаційні пріоритети для України, розвиток машинобудування та експорту.

За повідомленням голови Харківської ОДА Юлії Світличної, у форумі взяли участь 30 іноземних делегацій, 15 надзвичайних та повноважних послів, в тому числі країн трьох найпотужніших економік світу – США, Китаю, Японії.