RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

За символи навіть воюють: Ярош красиво висловився про цілі декомунізації в Україні

Символи і символізм грають ключову роль в житті людини, оскільки воюють навіть за символи: за прапор, за гімн, за майбутнє дітей - тому що це теж символ для переважної більшості людей.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив командир Української добровольчої армії, колишній лідер "Правого сектора", народний депутат України Дмитро Ярош.

"На жаль, наша влада не завжди розуміє значення символів. Не тільки центральна влада. Я і з мерами або губернаторами спілкуюся весь час і чую, що у них більш прагматичні міркування. Прагматичний підхід, як вони це називають. Але насправді символи і символізм грають ключову роль. Люди навіть воюють за символи. Вони не воюють за гроші. Вони подвиги не за гроші роблять. Бо що таке життя і що таке гроші, коли на межі стоїш? .. Все воюють за символи: за прапор, за гімн, за майбутнє дітей - тому що це теж символ для переважної більшості людей. Тому коли мені кажуть, що можна було гроші кинути не на перейменування Дніпра, наприклад, а на дороги, я з цим не згоден", - розповів Дмитро Ярош.

При цьому командир УДА впевнений, що дуже важливо, що зараз, особливо після революції, відбуваються декомунізація, українізація, перейменування топонімів.

"Для мене як для людини, який підняв синьо-жовтий прапор в квітні 1989 року у себе в Кам'янському, дуже важливо, що зараз, особливо після революції, відбуваються декомунізація, українізація, перейменування топонімів і так далі. Для мене це дуже важливо. Я заради цього жив - і я бачу результат, так би мовити. А ось молодь вже на цьому виростала, тому що вони вже в незалежній державі народилися. А я пам'ятаю, як не міг пояснити дітям, чому в моєму місті стоять пам'ятники Леніну, Дзержинському. Моїй доньці Насті зараз 23, а в свій час вона, ще маленька, питала: "Папа, а що це воно там стоїть?" А я кажу: "Він дітей жер". Тому що як ти дитині поясниш? І дитина питає: "О, так а навіщо ж він тут?" А тепер немає ні Леніна, ні Дзержинського. Це теж результат", - упевнений Ярош.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Донецьк і Луганськ ми повернемо, і вже досить скоро - Дмитро Ярош".

Попередню частину інтерв'ю читайте тут: "Є умова, при якому Україна поверне Донбас без масштабної військової операції - Дмитро Ярош".