RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Точно не реінтеграція: дипломат оцінив гучні закони Порошенка по Донбасу

Закон про реінтеграцію окупованих територій Донбасу не служить заявленим цілям і лише посилює конфлікт.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політик і дипломат, колишній представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний.

"Те, що я бачу зараз в тексті, і те, як його внесли – це не вирішення питання, це тактична гра. Все, про що говориться і пишеться, не є реінтеграцією. Ні в одному, ні в другому законопроектах немає реінтеграції. Той, хто вчитається, той назве ці закони не "про реінтеграцію", а "про покарання власного народу", - упевнений дипломат.

Безсмертний також зазначив, що при нинішньому правовому визначенні конфлікту на Донбасі відповідальність за людей на окупованих територіях все ще несе українська влада, а незаконно утримувані громадяни не можуть вважатися військовополоненими.

"А так це мені нагадує 1941 рік, коли нацистська Німеччина і Сполучені Штати, які підписали відповідні положення, військовополонених одягали і годували, а радянському солдатові кидали варену брукву", - зауважив дипломат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війну на Донбасі загострюють, а героям АТО буде загрожувати в'язниця - Роман Безсмертний.