RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українська снайперша розповіла, як ліквідувала бойовиків на Донбасі

Снайпер Української добровольчої армії (УДА) Олена Білозерська перших бойовиків на Донбасі ліквідувала за допомогою СВД (снайперської гвинтівки Драгунова).

Про це вона повідомила в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

З початку війни Білозерська була звичайним стрільцем і воювала з карабіном.

"А потім у мене з'явилася перша снайперська німецька гвинтівка Mauser 98k, але вона пропала восени 14-го року, коли загинув один з наших командирів", - говорить вона.

За словами снайперки, після пропажі гвинтівки вона ще рік воювала з карабіном, а далі у неї з'явилася СВД.

"Я виміняла її за автомат, який мені подарував один із теперішніх нардепів на знак подяки за стару ще "донардепівську" допомогу. Саме з нею я почала вчитися - і вчилася від випадку до випадку, бо не завжди був транспорт, щоб поїхати на полігон. З цієї СГД я встрелила перших сєпарів. А зараз у мене Z-10 українського виробництва, вона набагато краща за СГД", - говорить Білозерська, додаючи, що куплена цього літа гвинтівка вже має три підтверджених попадання в супротивників.

За словами снайперки, з автоматом ніколи не можна бути впевненим в тому, що ти ліквідував ворога.

"Ситуації бувають різні: може стріляти декілька людей одразу - і ти не знаєш, хто саме влучив. А коли працюєш зі снайперкою на великі дистанції, буває таке, що ворог упав – і невідомо, вбитий він чи поранений, чи, може, в нього просто швидка реакція - і встиг сховатися. Як правило, точно дізнаєшся, влучив ти чи ні, лише у двох випадках: коли з тобою є спостерігач або коли потім приходить підтвердження з розвідданих", - говорить вона.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю з командиром УДА: Донецьк і Луганськ ми повернемо, і вже досить скоро - Дмитро Ярош.