RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Загострення на Донбасі: експерти пояснили, кому вигідна нова ескалація конфлікту

Росія могла використовувати протести в Києві для реалізації своїх завдань на Донбасі.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів відомий волонтер Мирослав Гай.

"Певна ескалація на фронті почалася одночасно з соціальними протестами в Києві. Можна говорити про те, що це пов'язані речі. Це не означає, що учасники протесту тому виною, чи просто Кремль використовує соціально-політичну ситуацію в нашій країні в своїх цілях, хитаючи ситуацію на фронті", - зазначив Гай.

Аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич впевнений, що загострення воєнної ситуації на Донбасі на даний момент не вигідний владі і може зіграти проти неї на хвилі протестів у Києві.

"Якщо дані обстріл спричинять досить великі жертви серед силовиків - ВСУ і Нацгвардії - то цей факт може бути використаний протестувальниками як ще один аргумент на користь того, що влада України або нічого не роблять для припинення конфлікту, або роблять щось не так. Це додатковий аргумент для пред'явлення претензій владі і додаткове напруження під час протестів", - вважає він.

Про причини нового витку загострення воєнної ситуації на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Чому загострилася війна на Донбасі: три версії.