RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не знайшлося державника: журналіст розповів, як влада України могла зробити Донбас лояльним

Очищення Донбасу від політиків і чиновників-сепаратистів і адекватне покарання за їх зраду України могло б зробити регіон більш лояльним українській владі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів донецький журналіст Денис Казанський.

За його словами, на даний момент в Україні плачевна ситуація з кримінальними справами про зраду батьківщині. Мізерна кількість процесів була доведена до реальних строків.

Така ситуація вказує на відсутність "інстинкту самозбереження" державної структури, зазначив журналіст.

"Коли українська армія зайшла в Краматорськ, Маріуполь, Слов'янськ, звідти всі втекли. Всі ці регіонали сиділи, забившись, тремтіли, хтось взагалі вже був не в країні, хто сидів у трусах, закрившись у себе на горищі, і боявся, що зараз його розстріляє "Правий сектор". Вони були розгромлені і деморалізовані. Замінити їх на той момент, притягнути до відповідальності за реальні злочини можна було просто по клацанню пальців", - упевнений Казанський.

Він також стверджує, що нинішня українська влада пішла шляхом домовленостей з колишніми елітами, не почавши реальну чистку.

"Це, можливо, десь межує з беззаконням, але так вчинив би державник, який хоче розуміти, що є проблемна територія, яку потрібно зробити лояльною. От не знайшлося державника в Україні, який би на це пішов", - резюмував Казанський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна втратила Донбас не в 2014-му, у Порошенка був шанс покарати винних - журналіст Денис Казанський.