RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ні хвилини з народом: журналіст дізнався, як Порошенко ігнорує запити українців на особисту зустріч з ним

Вищі чиновники України, в число яких входить президент України Петро Порошенко, витончено уникають прямого спілкування з народом, яке передбачено законом "Про звернення громадян".

Про це йдеться в статті журналіста "Апострофа" Артура Гора.

"Як же потрапити на прийом до вищих посадових осіб в Україні? До президента - ніяк. Не дивлячись на те, що "вищі посадові особи держави здійснюють прийом у встановленому ними порядку", Петро Порошенко цього порядку не встановив взагалі. Замість нього прийом "пересічних" українців ведуть співробітники його адміністрації ", - йдеться в статті.

Гор також зазначає, що потрапити на прийом до голови парламенту Андрію Парубію також неможливо.

"Глава Верховної Ради особисто не приймає. Згідно з розпорядженням, він здійснює свої прийоми через глав комітетів і фракцій", - пояснили "Апострофу" в апараті парламенту.

Глава українського уряду Володимир Гройсман діє інакше: він особисто зустрічається з громадянами під час відряджень в регіони.

"Прем'єр-міністр України проводить прийом громадян в формі прямого спілкування з громадянами під час робочих поїздок в регіони і здійснення інших заходів з його участю, де громадяни особисто звертаються до глави уряду з заявами, скаргами та пропозиціями", - йдеться в тексті "Порядку проведення прийому громадян прем'єр-міністром України".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко придумав, як не спілкуватися з народом, а міністри "ховаються" у відрядженнях.