RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вважають це питання другорядним: Тука розповів про реальне ставлення до переселенців у владі

Лише одиниці українських топ-чиновників дійсно стурбовані рішенням проблеми переселенців.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Чим далі, тим більше у мене складається враження, що питанням війни і переселенців цікавлюся виключно я з міністром. Можливо ще, у мене саме в цих принципах з питання реінтеграції територій є повний збіг з Ігорем Ждановим. І в багатьох питаннях - з Лілією Гриневич . На жаль, інші мої колеги чи то дуже добре приховують, чи то просто вважають питання переселенців другорядним", - говорить Тука.

В даному контексті він відзначає, що коли його відомство спробувало домогтися виділення 15 мільйонів на будівництво житла для переселенців, то одне з міністерств дало негативний висновок. Чиновник, який очолює це відомство, заявив, що "він не вважає за доцільне будувати житло для переселенців - тому що за три роки вони вже всі свої питання вирішили самостійно". При цьому Тука не називає прізвище цього міністра.

"Не готовий. Тому що це ж війна до останнього патрона. А оскільки я самострілом не займаюся, то мені доведеться цю людину знищувати. І, на жаль, люди з такими поглядами присутні у владі, у Верховній Раді - всюди, якщо чесно", - пояснює він.

Заступник міністра також зазначає, що в Україні багато людей з подібним мисленням, але особливо прикро, коли такої точки зору дотримуються чиновники.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі": Україна підкладе під росіян "бомбу", мова йде про мільйони - Георгій Тука.