RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Йти не збирається: в Україні розкрили дані про серйозне зміцнення Путіним своїх військ на Донбасі

Окупаційні російські війська не збираються залишати Донбас, про що свідчать дані про доукомплектування з'єднань особовим складом та технікою.

Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" розповів народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, останні два місяці на Донбасі фіксується серйозне збільшення військових можливостей російських окупаційних військ.

"Це стосується доукомплектування особовим складом і технікою "першого армійського корпусу ДНР" і "другого армійського корпусу ЛНР", це стосується накопичення боєприпасів, матеріально-технічних ресурсів", - говорить Тимчук, додаючи, що за останній тиждень на територію ОРДЛО було доставлено 110 цистерн з пальним.

"Кількість боєприпасів, яка була завезена протягом останніх двох з половиною місяців. Всі ці припаси в рази перевищують поточну потребу бойовиків, враховуючи ту кількість обстрілів, які вони проводять, враховуючи той масштаб дій, які демонструють перший АК ДНР і другий АК ЛНР", - зазначає експерт.

Тимчук впевнений, що перераховані факти свідчать про відсутність у російського президента планів відступати з Донбасу, не дивлячись на його риторику про миротворців і обмін полонених.

"Так, ми бачимо якісь взаємовиключні параграфи. З одного боку, Росія зменшує фінансування "адміністративних" органів так званої ДНР, йде менше грошей на підтримку їх цивільного апарату. Але, разом з тим, йде розвиток їхніх військових можливостей", - констатує нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Путін міняє стратегію в Україні, Росія зміцнює війська на Донбасі - Дмитро Тимчук.