RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кругова порука: українська суддя поділилася обурливими деталями про своїх колег

В українській судовій системі діє кругова порука суддів, яка сприяє прихованню злочинів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла українська суддя Лариса Гольник.

"Так, ця кругова порука покриває вчинені злочини, правопорушення, вчинене колегою, має бути таємницею. Цінності, які закладені у суддів, швидше за все, не відповідають тому, чого чекає від них суспільство. Хоча в нашому колі багато професіоналів. Одні висловлюють розуміння, а окремі кажуть, що це вони просто опинилася в такій ситуації. Але вони не кажуть, що це неправильно", - зазначила суддя.

За словами Гольник, яка пережила жорстокий напад, що пов'язується з міським головою Полтави і з його юридичним представником Олександром Ковжогою, кожен суд в Україні має стати антикорупційним.

"Справа в тому, що на моєму прикладі можна зрозуміти, якщо окремий суддя правильно приймає рішення, то його навіть колеги можуть психологічно задавити в колективі, не підтримуючи. Добре, що мене люди підтримують, сім'я, що дає кожен день надію і впевненість", - сказала Гольник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Мене хотіли відправити до психіатра, а побиттям намагалися вбити відразу двох зайців - суддя з Полтави.