RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Залишилися навіть фанати "Новоросії": блогер розповіла про настрої на окупованому Донбасі

Певне формування суспільства у жителів окупованих територій вже відбулося.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила письменниця і блогер з Луганської області Олена Степова.

"Частина цього нового суспільства буде підтримувати Росію, підтримувати будь-яке "керівництво" ЛНР/ДНР, як би воно не приходило до влади - аби всупереч Україні. Там такий рівень ненависті, що вони підтримають і чорта! Мені часом здається, що вони б і Кадирову в якості "президента" зраділи, аби не ненависна їм Україна. Є така частина людей", - сказала Олена Степова.

За її словами, це значна частина населення.

"Аморфних, які приймають рішення по внутрішнім радянським перевагам, все ж більше. Хоча з 2014 року процентне співвідношення все ж змінилося. Я спілкуюся з людьми з різних окупованих міст - з Краснодона, Должанський, Ровеньків, Антрацита, інших міст - і вони кажуть, що в окупації залишилося десь 10-15% проукраїнських людей, тих, хто був за Україну з самого першого дня. Підкреслюю, не тих, які розчарувалися і поміняли рішення, а тих, хто був за Україну з першого дня, тобто їх стало менше - за рахунок відселення переселенців , - пояснила блогер.

"Приблизно стільки ж там залишається тих, хто фанатично любить ЛНР/ДНР / "Новоросію". Їх теж 10-15%. Це люди, які свідомо вирішили - і вони це рішення не міняли. А є ще група людей, які міняли свої погляди. Спочатку вони були за ЛНР, а тоді пожили погано - і вже проти. Це ситуативний відсоток людей. Якщо завтра їм кинуть кістку з того боку, вони розвернуться туди ", - зазначила письменниця.

Степова додала, що цей відсоток суспільства важко відстежити, так як їх кидає, як перекотиполе.

"Якщо раніше це було "ми розчарувалися, ми хотіли б повернутися в Україну", то після початку розмов про те, що ця "революція"- це початок об'єднання ЛНР і ДНР в єдину країну "Новоросію", цей відсоток людей розбився на дві частини: "ми хотіли б повернутися в Україну" і "так почекайте з Україною, в ДНР добре, Захарченко - класний керівник, видатний генерал, міцний господарник і майже Сталін - хочемо приєднатися до ДНР". Тобто цей відсоток розчарованих, який нам певні сили намагаються показати, як відсоток людей, які хочуть жити в Україні, - це ситуативні "союзники", до першої подачки з боку Росії або до першого програшу або ослаблення України. Зараз їх об'єднають з ДНР, цей заклик про об'єднання вже підтримали люди. Ще за місяць до всіх цих подій я спостерігала, як в соцмережах проводилися опитування людей: а чи підтримують вони об'єднання з ДНР? Або вважають Захарченко кращим керівником?", - резюмувала Олена Степова.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Донецьк і Луганськ хочуть зробити однієї "країною", ходять гучні чутки про нових керівників".