RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Губернатор Світлична проінспектувала завершення ремонту стратегічної дороги на Слов'янськ

У Харківській області закінчили ремонт останньої ділянки автодороги від міста Ізюм до кордону з Донецькою областю.

Стан полотна на місці оцінила губернатор області Юлія Світлична.

«Дорога Слов'янськ - стратегічна дорога, національного масштабу. До початку АТО вона вже потребувала ремонту. А великий потік військової техніки остаточно зруйнував дорожнє полотно. Тому президентом Петром Порошенком було прийнято рішення про початок ремонту. Сьогодні ми бачимо вдалий результат цієї ініціативи: 48,8 км дороги відновлено, виконано 100% робіт. Це полотно європейської якості, яке має прослужити 10-12 років», - сказала вона.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, на початку року з державного бюджету на ремонт траси було виділено всього 1 млн грн.

«Цих коштів, звісно, було недостатньо, і керівник області Юлія Світлична прийняла рішення направити на ремонт кошти «митного експерименту» - 56 млн грн. Ми почали роботу в травні і відремонтували за ці кошти перші 8 км дороги - за Чугуєвом. Це мотивувало керівництво держави виділити з державного бюджету додаткові кошти на продовження робіт», - сказав Зражевець.

У прес-службі Харківської ОДА наголосили, що рішення про фінансування робіт на останній ділянці 18,4 км - від блокпоста за Ізюмом до кордону з Донецькою областю - прийняв президент, який в серпні брав участь у відкритті відремонтованого мосту в Ізюмі. Всього на ремонт траси в цьому році було направлено 290 млн грн.

Світлична зазначила, що активна робота з ремонту доріг області, у тому числі в напрямку Донецька і Луганська, буде продовжуватися і надалі.

«Будемо спрямовувати на це державні кошти, частину митних зборів, місцеві бюджети також можуть долучитися до цієї роботи, адже бюджетна децентралізація дозволила зміцнити їх і дала можливість громадам спрямовувати кошти на розвиток власної інфраструктури», - зазначила голова ОДА.

Говорячи про плани щодо ремонту доріг на наступний рік, Світлична додала, що завдяки створенню Дорожнього фонду та прийняття обласної програми розвитку дорожньої мережі, на Харківщині активно ремонтувати дороги місцевого значення.