RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вірять, що політики посварили "братські народи": зроблено сумну заяву про розуміння українцями війни на Донбасі

Багато українців мають спотворене уявлення про причетність простих росіян до військової агресії на Донбасі і думають, що в ситуації винні тільки політики.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомила письменник і блогер з Луганської області Олена Степова, яка тепер живе в Черкаській області.

"Я вже бачу інформаційну загрозу, яка існує і буде лише зростати. За тими же селянами у селі, де я нині живу. Вони недоотримують певної інформації і починають говорити: "От, кажуть, винна Росія, Росія на нас напала. То ясно, що вона винна, що російські танки їдуть на Донбас. Але це ж не весь російський народ! Це ж тільки Путін зробив. А народ – це наші брати. І нас посварили політики", - говорить письменниця.

При цьому, за словами Степової, українці не замислюються над найпростішими питаннями про те, хто керує російськими танками, хто здійснює різного роду безчинства на Донбасі.

"А вони цього не знають. У них нема тієї інформації. Тому картина війни у багатьох людей викривлена. І вони вірять у те, що то політики посварили два "братніх народи" і що росіяни не винні, що вони з нами не воюють. А хто з нами воює? Танки самі приїхали, керовані з Кремля комп'ютерною мишкою?!", - зазначає блогер.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": У Луганську впевнені, що повернуться в Україну, а Плотницького оголосили шпигуном Києва.