RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Світлична очолила рейтинг найбільш відповідальних губернаторів

Главу Харківської ОДА Юлію Світличну названо найвідповідальнішим українським губернатором.

За підрахунками експертів аналітичного порталу «Слово і діло», голова ХОДА виконала 68% своїх обіцянок. Частина обіцяного Світличною знаходиться у процесі виконання та, за планами, буде виконана наступного року. Невиконаних обіцянок голови ХОДА експерти не зафіксували, зазначили в Харківській ОДА.

Серед виконаних у 2017 році обіцянок портал, зокрема, називає будівництво школи в Пісочині

«2 листопада 2016 року голова Харківської ОДА Світлична заявила, що обласна влада планує відкрити школу в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині вже у вересні 2017 року або, якщо того вимагатимуть технічні умови, у січні 2018 року. Але, як і було обіцяно, вже 1 вересня 2017 року в Пісочині відкрили сучасну школу «Мобіль», яку побудували «з нуля», - зауважують експерти порталу.

Також видання акцентує увагу на оснащенні сучасними мультимедійними кабінетами опорних та профільних закладів освіти в 11 районах області. Ще одна виконана обіцянка у сфері освіти - відкриття інклюзивних класів у 135 школах області.

Серед досягнень 2017 року також - будівництво найбільшого та найсучаснішого в країні ЦНАПу.

«Станом на 17 серпня 2017 року, як і обіцяла Юлія Світлична, будівництво найбільшого в Україні центру з надання адміністративних і соціальних послуг знаходилося на завершальному етапі. А вже 1 вересня відбулося його офіційне відкриття. Наразі подібного центру в Україні немає - це найбільш комплексна установа з надання адміністративних послуг в країні», - підкреслює ЗМІ.

Експерти також звернули увагу на повернення громаді Пархомівського музею - цим процесом Юлія Світлична курувала особисто.

«29 серпня 2017 року глава ХОДА повідомила, що на завершальну стадію вийшли юридичні процеси, які необхідно провести для передачі будівлі музею від нинішнього власника - банку - громаді Краснокутського району. А вже 30 вересня 2017 року будинок Пархомівського музею, як і обіцяли, повернули громаді», - нагадують у ЗМІ.

Також серед виконаного перераховують ремонти доріг, будівництво філармонії, найкращі показники з оздоровлення дітей улітку тощо.

Окрім Світличної до першої трійки найбільш відповідальних голів обласних адміністрацій також увійшли керівник Черкаської області Юрій Ткаченко та голова Сумської ОДА Микола Клочко.