RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Війну перетворюють на пам'ятку: в мережі показали фото дивного сувеніра з Донбасу

У мережі з'явилося фото сувенірного магніту, на якому зображена зруйнована в ході бойових дій стела на в'їзді в місто Попасна (Луганська область).

Знімок опублікував в Facebook журналіст Андрій Цаплієнко.

Фото: facebook.com/andriy.tsaplienko

"Такого я ще не бачив за весь свій досвід військового журналіста. У крамниці в Попасній можна купити ось такий туристичний магнітик. На холодильник пропонують причепити... руїни після обстрілів. Отже, українську війну перетворюють на сувенір", - пише Цаплієнко.

У коментарі до запису журналісту відповіли, що бачили магніти на схожу тематику в Лисичанську. На них були зображені підірваний міст і зруйнований в ході бойових дій багатоповерховий будинок.

У своєму записі журналіст також звернув увагу на ознаки посилення агресії на Донбасі, про що свідчать наміри російської сторони відкликати 18 своїх представників з Соледара, що призведе до блокування Спільного центру координації та контролю.

"Для тих, хто не в темі: зараз СЦКК єдиний комунікативний орган для того, щоб сторони могли запросити перемир'я і режим припинення вогню", - пояснює Цаплієнко.

Читайте також матеріал "Апострофа" про те, як може розвиватися ситуація на Донбасі в наступаючому році: Війна на Донбасі: три сценарії на 2018 рік.