RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Шукає спосіб гібридної капітуляції: в Росії пояснили тактику Путіна по Криму і Донбасу

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що до тих пір, поки буде існувати режим президента Росії Володимира Путіна, Крим ніколи не повернуть Україні.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Крим - це вже як би святе. Путінська Росія не збирається його здавати і ніколи не здасть, поки цей режим існує. Але чому тільки в Криму посилюють - вони всюди підсилюють і військові витрати, і розміщення військ. А Крим розглядається як бастіон, який межує з подала на Захід України", - заявив Піонтковський.

Крім того, політолог прокоментував інформацію щодо того, що держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що півострів має бути повернений Україні.

"Це чітка позиція, якої Захід дотримується з першого дня агресії. Але у Кремля на сьогоднішній день є така мрія - всередині себе Донбас вони вже здали, але за це хочуть отримати "ліцензію" на Крим. Зараз це верх мрій для них. Ви ж пам'ятайте, які були апетити у Кремля навесні і влітку 2014 року. Хто зараз згадує такі слова як "русскій мір", "Новоросія"? А він же (Путін, - "Апостроф") прямо говорив у квітні 2014 року на прямому зв'язку з народом - 10-12 українських областей, які злісні більшовики "віддали" Україну, потрібно повернути в"русскій мір". Так що ментальне відступ там присутній, це так звана гібридна капітуляція. Вони шукають такий спосіб капітуляції, який, з одного боку, задовольнить Захід, а власного населення можна буде продати як якусь перемогу", - підкреслив Піонтковський.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": У Кремлі є мрія щодо Криму і Донбасу, над Путіним нависла серйозна загроза - Андрій Піонтковський.