RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Триває вже 15 років: знаменита письменниця розповіла, як Росія захоплює інформполе України

Росія вже більше 15 років проводить методичну роботу над захопленням українського інформаційного простору.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла українська письменниця Оксана Забужко.

"Зараз людям потрібно вже нагадувати, як було в 90-ті - що в 90-ті Росія ще не контролювала наші ЗМІ, не сидів тоді на кожному каналі московський редактор, якась своя умовна Маша Столярова, під приводом того, що він від інвестора або звідкись ще. І наше телебачення і радіо не транслювали нон-стопом російський продукт, а виробляли власний, своїми силами - і іноді у них навіть непогано виходило ... "- зазначила письменниця.

За її словами Росія цілеспрямовано займається захопленням українського інформаційного простору, для поширення пропаганди і інформаційної підготовки населення.

"Так що захоплення Росією нашого інформаційного простору триває мінімум 15 років. Зрештою, про це "І знову я влажу в танк..." - публіцистична книга, спеціально присвячена темі війни, в якій людям високотехнологічно бомблять мізки - після чого можна вже не бомбити міста, тому що люди з розбомбленими мізками самі винесуть і вручать своїм вбивцям ключ від власного міста, своїми власними руками", - резюмувала Забужко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Донбас давно почали "відокремлювати" від України, нас замітали під поребрик - Оксана Забужко.