RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У владі України розповіли, як зміниться торгівля з ОРДЛО після прийняття закону по Донбасу

Після прийняття закону про реінтеграцію Донбасу торгівля з ОРДЛО не поновиться, а рішення про переміщення товарів буде приймати оперативний штаб.

Про це "Апострофу" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"На сьогоднішній день дозволи на перевезення будь-яких товарів через лінію розмежування дає антитерористичний штаб. А тепер (після прийняття закону, -" Апостроф ") цим буде займатися оперативний штаб. Ми подаємо свої зауваження як міністерство, інші зацікавлені відомства подають, але це буде не 100-відсотково військовий штаб, а оперативний штаб, де керівництво буде військовим", - зазначив Гримчак.

За його словами, дане переміщення товарів не буде торгівлею в чистому вигляді.

"Наприклад, на сьогоднішній день Україна дозволяє вивозити на одну людину з контрольованої території в ОРДЛО 75 кг товарів. Є перелік, що можна вивозити, а що заборонено для вивозу. Ось і все", - резюмував заступник міністра.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війну Росії не оголосять, але є три моменти: влада розкрила очікування від закону по Донбасу.