RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Активісти Саакашвілі планують допомогти прийняти бюджет Глухова з великими преміями для мера - депутат

У Глухів на сесію міської ради мер Терещенко планує привезти з Києва прихильників Михайла Саакашвілі спортивної статури.

Про це на сторінці у Фейсбук написав керівник фракції міськради «Воля народу» Юрій Бурлака.

За його словами, метою таких дій Терещенка є прийняття бюджету. При цьому більшість депутатів вимагають від мера перенаправити 800 тисяч бюджетних премій Терещенко та його заступників на прогнозований борг педагогам і лікарям.

«Наші опоненти готові застосувати силовий сценарій із підвезенням із Києва спортивних мітингарів Саакашвілі. Враховуючи особливий прикордонний статус Глухова, дбаючи про порядок у місті, вимагаємо від Мішеля Петровича відмовитися від силового сценарію. Глухівчан влаштує відсутність премії у мера, а от відсутність порядку на вулицях – ні», – заявив депутат.

Він також додав, що під зверненням до Терещенка із вимогою прийняти соціальний бюджет підписались керівники фракцій «Волі народу», БПП «Солідарність» та УКРОПу.

«Керівництво міста запланувало собі на нинішній рік премії у 800 тисяч гривень. І це в той час, коли бюджетники не отримують по кілька місяців свої зарплати. Ми вимагаємо ухвалити соціальний та справедливий бюджет Глухова з урахуванням наших вимог», – йдеться у заяві.

Фракції заявили про відмову голосувати за неготовий та незбалансований бюджет у п'ятницю, 9 лютого – пропонують розглянути їхні пропозиції у профільній комісії та винести проект бюджету на розгляд Глухівської міськради наступного тижня.

«Ми вимагаємо ухвалити соціальний та справедливий бюджет Глухова з урахуванням наших вимог. По-перше. Ми вимагаємо у бюджеті скасувати завищені премії меру та його заступникам. По-друге. Ми вимагаємо передбачити повну виплату заробітних плат освітянам та лікарям. По-третє. Ми вимагаємо за рахунок премій чиновників, виділити 300 тисяч гривень на придбання житла для гордості нашого міста – чемпіонки світу із біатлону Анні Кривонос», – йдеться у спільній заяві фракцій.

Як відомо, Терещенко скликав сесію міської ради на 9 лютого, щоб прийняти бюджет Глухова.