RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Атестація провалилася: зроблена гучна заява про реформу української поліції

Атестаційна комісія у поліції виявилася неуспішною і більшості співробітників вдалося її уникнути.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий волонтер, блогер і громадський діяч Роман Синіцин, який входив в атестаційну комісію при МВС.

"Основна схема – це суди. До 90% співробітників МВС, які були звільнені за результатами атестації, відновилися на роботі через суди з компенсацією коштів, які вони не отримували на момент звільнення", - зазначив Синіцин.

При цьому основна проблема крилася в наказі про атестацію, що допомогло багатьом знайти обхідні шляхи.

"У нас були випадки, коли людина на поліграфі зізнавалася, що вона отримувала незаконну винагороду у розмірі декількох десятків тисяч доларів на місяць, фактично "кришувавши" наркотрафік в якомусь з регіонів, а його відновлює суд і не бере до уваги результати поліграфа. Потім це переросло в автоматичний процес відновлення", - розповів волонтер.

Синіцин впевнений, що зараз система МВС не змінилася і атестація не мала реального ефекту.

"Можна сказати, що атестація не відбулася. Ви ніколи не побачите точних цифр щодо кількості звільнених або відновлених після судів, тому що такі цифри будуть свідчити про повний провал. На нашу думку, а ми робили аналіз по деяких регіонах, в системі залишилося близько 95% співробітників. Це все фарс, а тим більше трата грошей американських платників податків. При цьому всьому, ми витратили навіть купу власних грошей, адже відрядження в регіони нам ніхто не оплачував. Все було на голому ентузіазмі", - резюмував Синіцин.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні все може загорітися від однієї ситуації, і це лякає - волонтер Роман Синіцин.