RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У промисловість Харківської області інвестували 750 млн грн - глава ХОДА Світлична

Новий сучасний цех, побудований з нуля і оснащений новітнім європейським обладнанням, запустили 14 вересня на Харківському плитковому заводі.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

З введенням в експлуатацію повністю автоматизованого цеху №2, який буде виробляти до 4 млн.кв.м плитки в рік на найкращому європейському обладнанні, привітала колектив плиткового заводу керівник області Юлія Світлична.

«Над реалізацією цього проекту ми працювали два роки. Це - спільний успіх бізнесу та влади. Нам вдалося залучити для будівництва цеху 750 млн грн інвестицій. Це розвиток виробництва, а відповідно – Харківського регіону взагалі. Це збільшення надходжень до бюджету на 30% - або 40 млн грн. Крім того, це більше 100 робочих місць для жителів Харківщини», - сказала Світлична.

Тепер на ХПЗ зможуть випускати унікальну для України плитку розміром 1,2 на 1,6 м з надвисоким ступенем вологостійкості, і нова продукція буде повністю відповідати світовим стандартам якості.

Будівництво стало можливим завдяки створеному обласною владою на Харківщині сприятливому бізнес-клімату та постійній співпраці та сприянню голови області Юлії Світличної підприємницьким ініціативам і глобальним інвестиційним проектам, впевнено керівництво підприємства.

«Ми працюємо по всій країні і можемо порівнювати умови, які є в різних регіонах. Можу впевнено сказати, що протягом останніх років під керівництвом команди ХОДА в Харківській області створено найкращій клімат для інвестицій. Порозуміння з владою та підтримка в регіоні чесного бізнесу дають нам змогу планувати й подальше розширення виробництва», - підкреслив голова наглядової ради Харківського плиткового заводу Валентин Шеветовскій.

За словами Світличної розвиток промисловості на території області - це актуальне питання для регіону, тому галузь і надалі буде отримувати всебічну підтримку.

«Галузь набирає обертів. Це говорить про те, що влада в Україні сьогодні довіряють, інвестори готові вкладати кошти в розвиток нашої держави. Наслідком переговорів, які проводить з інвесторами президент, стало те, що іноземні кампанії сьогодні заходять в Україну. Ми на Харківщині, в свою чергу, робимо все, щоб підтримувати інвесторів і створювати для них комфортні умови. Налагоджуємо майданчики для міжнародного співробітництва та пошуку інвесторів для наших підприємств», - резюмувала глава Харківської облдержадміністрації Світлична.