RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Харківські підприємства модернізуватимуть турбіни і генератори Кременчуцької ГЕС - Світлична

Харківські підприємства модернізуватимуть турбіни та генератори Кременчуцької ГЕС. Контракт на виконання цих робіт промисловці нашого регіону виграли на тендерних торгах, випередивши європейських і китайських конкурентів.

У підписанні документа, яке відбулося 14 березня на заводі «Турбоатом», взяли участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та голова ХОДА Юлія Світлична.

Місяць тому «Турбоатом» уклав контракт на 0,5 млрд грн з атомними станціями країни та буде постачати їм обладнання, аналогічне тому, яке раніше поставляла російська корпорація «Силові машини». Харків'яни розробили власну конструкцію та налагодили виробництво, забравши у промисловців РФ обслуговування атомників України.

«Нам необхідно модернізувати енергетику. Нам потрібно зробити, щоб Україна стала енергетично незалежною, - підкреслив Володимир Гройсман, звертаючись до колективу «Турбоатому». - Це можливо зробити тоді, коли ви будете повністю включені в процес модернізації. Я абсолютно радий тому, що на міжнародному тендері саме ви здобули перемогу. І у нас сьогодні є можливість завантажити ваші потужності».

Прем'єр-міністр України подякував за роботу голові ХОДА Юлії Світличній і керівникам АТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш». «Працюйте разом. Робіть Україну сильною та заможною», - сказав глава уряду.

Юлія Світлична зазначила, що хороших результатів вдається досягти, коли органи влади підтримують промисловість.

«Для нас це не просто контракт. Це робота, зарплата та впевненість у тому, що харківські підприємства будуть завантажені, - сказала керівник області. - Підписаний контракт на 1,27 млрд грн для АТ «Турбоатом» і ДП «Електроважмаш» з модернізації Кременчуцької ГЕС повинен не тільки збільшити обсяги виробництва і прибутковість підприємств, а й підвищити соціальні стандарти для працівників».

Голова ХОДА зазначила, що обидва підприємства виконують вимоги керівництва області щодо системного підвищення заробітної плати. За останні два роки вона зросла в 1,7 раза на кожному з цих підприємств.

«Юлія Олександрівна Світлична поставила завдання - максимально підвищити заробітну плату. Зараз рівень зарплат - близько 15 тис. грн, у промислово-виробничого персоналу - майже 20 тис. грн. Це конкурентна зарплата, вона дозволяє нам утримати людей», - повідомив генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін.

Він підкреслив, що в останні роки підприємство працює з прибутком - понад 3 млрд грн за три роки. За цей час «Турбоатом» реалізував продукції на 7 млрд грн.

«У нас є портфель замовлень на найближчі 2 роки - понад 6 млрд грн. Він збалансований - це гідрогенерація, атомні станції, теплова генерація», - зазначив Віктор Суботін.