RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Найбільший в Україні медико-генетичний центр отримає нове обладнання - Світлична

Керівник Харківської області Юлія Світлична з робочою поїздкою побувала в Харківському міжобласному спеціалізованому медико-генетичному центрі, де ознайомилася з роботою закладу та поспілкувалася з його співробітниками.

Про це повідоляє прес-служба ХОДА.

До 2016 року найкращий в Україні центр практично не развивався - не маючи підтримки, не поліпшувалася матеріальна база, проблематика органних захворювань залишалася незачепленою.

«2016 рік став поворотним у вирішенні проблеми орфанних захворювань в Харківській області. Ніколи раніше цьому питанню не приділялося стільки уваги, і я хочу подякувати за це керівництво обласної адміністрації та Юлію Світличну особисто», - зазначила директор центру Олена Гречаніна.

Глава області під час робочої поїздки в центр зустрілася з колективом, вивчила фонд обладнання та намітила подальші кроки розвитку. Вона зазначила, що для ефективної роботи центру важлива не тільки кваліфікація фахівців, але і забезпеченість сучасним обладнанням.

«Ми велику увагу приділяємо розвитку медицини в Харківській області. З медико-генетичним центром ми тісно працюємо не перший рік, і в цьому році також докладемо всіх зусиль, щоб оновити його обладнання», - сказала глава ХОДА.

«Генетика зараз розвивається дуже швидко. Багато нових тенденцій. І опинитися на висоті цієї новизни дуже важливо, - сказала Олена Гречаніна. - Унікальний стан нашого Слобожанського краю в тому, що в такій складній проблемі, як рідкісні хвороби, об'єднані зусилля всіх: влади, суспільства, пацієнтів і лікарів. Ви бачите реальне об'єднання зусиль влади і фахівців в ім'я дітей. Звідси і результати. Підтримка Юлії Олександрівни зараз найбільш відчутна, тому що до нас їдуть люди звідусіль, і ми хотіли б, щоб Харків звучав».

На обліку в закладах охорони здоров'я Харківської області знаходяться 34 707 дорослих та 1 141 дитина у віці до 18 років з орфанними захворюваннями. Щорічно центр приймає від 34 до 40 тисяч пацієнтів, і кожен рік фахівці знаходять від 350 до 500 нових рідкісних захворювань. Центр обслуговує п'ять областей і приймає пацієнтів як з території України, так і з-за кордону.