RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Лікування в Харківській області стане комфортним та доступним - глава ХОДА Світлична

Глава обладміністрації Юлія Світлична відвідала 20 березня Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення та Обласну дитячу клінічну лікарню №1.

«Диспансер радіаційного захисту практично 30 років був без капітального ремонту. Минуло трохи більше півроку як ми взялися за ремонт, а вже відремонтовано відділення функціональної діагностики, реанімаційний і операційний блоки, замінено дах і всі внутрішні комунікації. Тільки в цьому році закуплено 46 одиниць медичної техніки та обладнання», - прокоментувала побачене Світлична на своїй сторінці в Facebook.

У реанімації та операційних не просто провели ремонт, ці відділення повністю укомплектували. Диспансер отримав наркозну станцію, апарат штучної вентиляції легенів, апарат УЗД, відеогастроколоноскоп, а також хірургічні столи, безтіньові лампи в операційну, функціональні ліжка, монітори, шприцеві насоси тощо.

Роботи в лікарні для чорнобильців не завершено - фінансування з обласного бюджету вже виділено.

В обласній дитячій лікарні, яка обслуговує на тільки Харківську, а й Донецьку та Луганську області і приймає щорічно більше 120 тисяч маленьких пацієнтів, теж активно триває ремонт і переоснащення.

Новий рентген-апарат, який замінив старий, 1980 року випуску, дозволяє зменшити дозу опромінення дітей при рентгенографії в 4 рази і проводити дослідження навіть немовлятам.

«Новий рентген-апарат просто чудовий, - поділилася головний лікар ОДКЛ № 1 Оксана Піонтковська. - Він відповідає всім сучасним вимогам - в першу чергу, вимогам безпеки. При проведенні цифрового дослідження дозове навантаження на дітей значно менше, ніж при проведенні класичної рентгенографії - в середньому зменшення в 4 рази, що особливо важливо в педіатрії. Трубка обертається на 360 градусів, це дозволяє проводити дослідження діткам в вимушеному положенні - на візках, реанімаційним хворим. Є підставка для новонароджених».

За словами Світличної, ремонт медичних установ є пріоритетним завданням розвитку Харківської області.

«Ми продовжимо ремонтувати установи і паралельно оснащувати їх якісним, сучасним обладнанням, - запевнила глава Харківської області. - На 2019 рік ми запланували ремонти 73 медичних об'єктів по всій області - і часткові, і капітальні роботи. Також продовжимо закуповувати нове обладнання».