RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Колючий дріт та рови: на кордоні з Росією відновили роботи з облаштування

З 1 квітня в Луганській області відновили роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Так, підрядники почали облаштовувати загородження і протитранспортні рови, а також прокладати дорогу.

Відзначається, що зі старту проектних робіт 1 березня на ділянці Лозно-Олександрівка було побудовано 6,3 кілометра загороджень зі спіраллю типу "Єгоза", а також облаштовано 13 км протитанкового рову.

У Харківській області на окремих ділянках почалися роботи по проведенню систем відеоспостереження та контролю за перетином кордону. Також побудовані переходи через складні ділянки місцевості.

План щодо обладнання російсько-українського кордону був затверджений урядом у травні 2015 року. Він передбачає створення системи "інтелектуального кордону", яка об'єднує технічні, інженерні та фортифікаційні споруди і надає можливість максимального контролю за лінію державного кордону. Кінцевий термін реалізації Плану - 2021 рік.

У 2019 році передбачено виділення 400 мільйонів гривень на облаштування ділянки кордону. За ці кошти в ГФС намір розгорнути 5 комплексів відеоконтролю, 50 км протитанкових ровів, майже 10 км сіткового огорожі і 48 км огороджень "Егоза". Також планується завершити реконструкцію трьох об'єктів підрозділів охорони.

За період з 2015 по 2018 рік на реалізацію плану було виділено 1,3 млрд гривень, за них було обладнано 33,8% російсько-українського кордону.

"На ділянках, де роботи завершені, можливість порушення лінії кордону практично зведена до нуля", - відзначили в ГФС.