RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Нові проекти для бізнесу: глава ХОДА Світлична прийняла делегацію з Китаю

Глава Харківської області Юлія Світлична провела 14 травня зустріч з делегацією провінції Хейлунцзян Китайської Народної республіки на чолі з заступником голови Народного уряду Не Юньлінем.

Про це повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Ми раді вітати вас в Харкові. Харківщина відкрита для співробітництва, спрямованого на процвітання нашого регіону. Приємно відзначити, що побратимські відносини, встановлені між Харківською областю та провінцією Хейлунцзян, мають практичну реалізацію і приносять реальні результати в соціально-економічний розвиток наших регіонів", - сказала голова ХОДА.

Вона також охарактеризувала соціально-економічну та суспільно-політичну ситуацію в області, зазначивши, що регіон є одним з найбільших промислових і освітніх центрів України. На зустрічі обговорили план спільних дій по залученню китайських інвестицій в Харківську область і просуванню товарів нашого регіону на ринку КНР.

Світлична стояла біля витоків формування зв'язків з китайським регіоном - в 2016 році за її безпосередньої участі було підписано відповідний договір і відкрито представництво Харківської області в Харбіні. Сьогодні Харківська область підтримує постійний зв'язок з китайськими партнерами.

Під час візиту, який тривав кілька днів, делегація провінції Хейлунцзян відвідала Харківський національний університет міського господарства імені Бекетова, Харківський національний університет радіоелектроніки, Інститут рослинництва ім. Юр'єва. Також іноземні гості провели зустрічі з керівництвом ТОВ "Котлотурбопром", ВАТ "Харківський котельно-механічний завод", ХЦКБ "Енергопрогрес". Сторони домовилися про обмін бізнес-делегаціями найближчим часом, а також про розвиток освітніх проектів.

За 2014 - 2016 роки зовнішньоторговельний оборот Харківської області з КНР скоротився на 5%, то за останні 3 роки маємо зростання на чверть (плюс 25,2%). За підсумками минулого року він склав уже $361,5 млн і продовжує зростати (плюс 55,7% за січень - квітень 2019 року). Зараз Китай займає 3-е місце серед наших зовнішньоторговельних партнерів.