RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Харківська область та Київ стали лідерами по соціально-економічному розвитку - Мінрегіон

Міністерство регіонального розвитку опублікувало результати моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів у 2018 році.

Так, згідно з документом, кращі результати показали Київ, Харківська та Рівненська області, передає прес-служба міністерства.

Згідно з рейтингом, позитивна тенденція попередніх двох років, продовжилася - ключові показники зростають, а окремі соціальні індикатори покращилися майже у всіх регіонах. Зросли і економічні показники: промислове виробництво збільшилося на 1,6% в цілому по країні.

"Хочете дізнатися свою рейтингову оцінку соціально-економічного розвитку в 2018 році? П'ятірка лідерів - місто Київ, Харківська, Рівненська, Вінницька та Дніпропетровська область", - написав на своїй сторінці в Facebook віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Столиця посідає перше місце за обсягом виконаних будівельних робіт і зберегла лідерство в інвестиційно-інноваційному розвитку, в обсязі капітальних інвестицій на душу населення. Лідер рейтингу серед областей - Харківська область, вона посіла перше місце в сфері освіти, в частині енергоефективності та розвитку малого і середнього бізнесу. Регіон також демонструє відмінну динаміку приросту прямих інвестицій, піднявшись на 9 позицій в порівнянні з 2017 року. Також варто відзначити найнижчий рівень безробіття, зафіксований в регіоні.

Аутсайдерами рейтингу стали Миколаївська, Одеська, Чернігівська, Донецька і Луганська області. За результатами моніторингу глави областей повинні провести коригування стратегій розвитку.

Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 21.10.2015 № 856 "Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики".