RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рейтинг виконання обіцянок серед голів ОДА: Світлична визнана лідером

Найвідповідальнішою главою області, яка виконала найбільший відсоток своїх обіцянок стала глава Харківської ОДА Юлія Світлична (виконала 93% обіцянок), до п'ятірки також увійшли глава Дніпропетровської ОДА Резниченко (89%), глава Запорізької ОДА Бриль (88%), глава Донецької ОДА Куць (81%) і голова Закарпатської ОДА Москаль (80%).

Про це повідомляє портал "Слово і діло", який склав рейтинг виконання чиновниками і політиками публічних обіцянок, також опублікована відповідна інфографіка.

Портал відзначає, що у лідера рейтингу - глави Харківської області, абсолютний показник виконання, тобто, немає жодної проваленої обіцянки.

Уточнюється, що три голови області поки не встигли дати жодної обіцянки, тому їх не включали до рейтингу. Так, ні виконаних ні провалених обіцянок немає у голови Черкаської ОДА Вельбовця (працює з 20 листопада 2018 року) голови Київської ОДА Терещука (був призначений 30 жовтня 2018 роки) і голови Чернігівської ОДА Місника (на посаді з 28 листопада 2018 року).

П'ятірку обласних представників президентської вертикалі, які провалили більше всіх обіцянок, очолює глава Івано-Франківської ОДА Гончарук, який провалив 42% обіцянок.

Аналітичний портал "Слово і діло" - це фактчек-ЗМІ в Україні, який входить в четвірку українських фактчек-організацій, відповідно до щорічного аудиту Reporter's Lab. Завданням "Слова і діла" є визначення рівня відповідальності українських політиків і посадових осіб на підставі систематичного моніторингу та фіксації їх обіцянок, відстеження стану їх виконання.