RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Всеукраїнська аграрна рада попередила про участь у виборах на Кировоградщині адвоката рейдерів

Мешканці Кіровоградщини стурбовані наявністю серед кандидатів у народні депутати адвоката Юрія Кузбита, якого підозрюють у причетності до рейдерства в агросекторі, він зареєстрований на 101 одномандатному виборчому округу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Всеукраїнську Аграрну Раду.

Кузбита також пов’язують із компанією KSG Agro Сергія Касьянова, яка володіє більше ніж 300 тисячами гектарів землі. За твердженнями місцевих активістів, більша частина цієї землі була отримана через рейдерські схеми.

"Один із прикладів "співпраці" Касьяновв і Кузбита – спроба рейдерського захоплення земель у селі Покотилове Новоархангельського району Кіровоградської області у 2014 році. 6 липня до села заїхало 40 озброєних осіб у камуфляжі, вони представилися батальйоном "Азов". Вони силоміць захопили керівника сільськогосподарського підприємства Новоархангельського району та вимагали від нього віддати їм зібраний урожай і майно. Селяни відбили атаку гостей, коли на місце прибули спецпідрозділи МВС, рейдери вже були роззброєні. Тоді Юрій Кузбит був адвокатом і захищав сторону рейдерів", - йдеться у повідомленні.

Всеукраїнська аграрна рада закликала голосувати на виборах зважено і відповідально.