RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Журналісти виявили креатуру забудовника історичного Подолу серед кандидатів у нардепи

Архітекторка Ганна Бондар, яка балотується у майбутній парламент від партії "Слуга народу" по 220-му мажоритарному округу в Києві (Поділ, Виноградар, Куренівка) має міцні робочі відносини з Андрієм Вавришем, ще з того часу, як він був керівником "будівельного" департаменту КМДА.

Про це повідомляє видання "Киеввласть".

Раніше поліція розпочала кримінальне провадження проти Бондар за фактом подання фальшивих документів під час проведення конкурсу на посаду Головного архітектора Києва.

Журналісти також повідомляють, що вона тісно співпрацює з Анатолієм Войцеховським, допомогаючи з видачею дозвільних документів його фірмам. Завдяки такій схемі, наприклад, між ЛЕП та залізничною колією з'явився ЖК "Доміно".

Вавриш раніше працював заступником голови Департаменту архітектури та містобудування КМДА, де, за даними ЗМІ, став організатором пов'язаних з МАФами та дозвільними документами корупційних схем.

За даними свіжого розслідування Bihus.info, Вавриш допомагав забудовникам оформлювати необхідні документи й у 2015-му підписав Детальний план території Рибальського півострова, де нині будується ЖК "Рибальський", при цьому девелопером цього комплексу є компанія Saga Development, директором якої є знову Андрій Вавриш.

12 серпня 2015 він пішов з посади у КМДА.

Журналісти вважають, що потрапляння Анни Бондар до Верховної Ради "тільки посилить позиції" Андрія Вавриша й "істотно підвищить його будівельні апетити", вже у співпраці з девелоперами з інших партій і округів.