RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Світлична відвідала відкритий в Харкові після ремонту обласний перинатальний центр: фото

Глава Харківської обладміністрації Юлія Світлична відвідала 6 вересня обласний перинатальний центр, який відкрився після капітального ремонту.

Вона ознайомилася з результатами проведених робіт і поділилася в своєму Facebook фотографіями зустрічі з лікарями.

Капітальні роботи стартували в центрі минулого року. Кошти на їх проведення були виділені з обласного бюджету, а також Європейським інвестиційним банком в рамках Надзвичайної кредитної програми відновлення України.

Крім капітального ремонту 1-го корпусу, в рамках програми були відремонтовані фасади 3-го і 4-го корпусів перинатального центру. За кошти обласного бюджету також була замінена покрівля 4-го корпусу.

Також за кошти обласного бюджету суттєво оновили матеріальну базу: закуплені операційні столи та лампи, операційне обладнання, функціональні ліжка, пеленальні столики, тумби та інше.

Ремонти провели на 13 об'єктах, серед яких - перинатальний центр, дві обласні дитячі лікарні, дві інфекційні лікарні (доросла і дитяча), обласна травматологія, ОКБ, диспансер радіаційного захисту населення і так далі.

"Надзвичайно важливо і показово - реформувати і відновлювати сферу охорони здоров'я, чим ми і займаємося. Можу сказати, що бажання допомогти Україні збіглося з нашими проектами і стратегічним баченням розвитку регіону. На найближчі три роки обласна адміністрація та обласна рада вибрали своїм пріоритетом відновлення об'єктів охорони здоров'я. ми пообіцяли людям, що за три роки майже в кожній лікарні зробимо ремонт", - сказала Світлична.

Завідувач відділенням ендоскопічної лапароскопії Максим Козуб зазначив поліпшення, які відбуваються в перинатальному центрі в останні роки: "Матеріальна база закладу останнім часом оновлюється, і я хотів би, щоб ви звернули увагу на необхідність оновлення ендоскопічного обладнання. Наші фахівці виступають на міжнародних конгресах. Нам є що донести до європейських колег, наші думки відповідають світовому рівню, але обладнання не завжди відповідає світовим стандартам. Наше ендоскопічне обладнання - 1993 рік . Частина приладів оновилася, але необхідно комплексне оновлення".

Глава ХОДА відповіла, що зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я області - один з головних пріоритетів для обласної влади на найближчі кілька років, і пообіцяла вивчити можливості вирішення озвученої прохання.