RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Україна різко відреагувала на провокацію Кремля в ОБСЄ

Делегація України покинула зал засідань ОБСЄ, де обговорювали тему свободи слова, в знак протесту проти заяв пропагандистів про «російський Крим».

Про це повідомляє телеканал ATR.

"Українська делегація призупинила участь в робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій", - розповіла кореспондент Ельвіна Сеітбуллаева з місця подій.

Вона пояснила, що таким чином українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: "Крим, Росія".

Як повідомляв ATR, головний редактор пропагандистських видань "Кримська газета" і "Кримський журнал" Марія Волконська, яка приїхала на засідання ОБСЄ у Варшаві, назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

Крім того, мова генерального директора пропагандистського телеканалу "Міллет" Ервіна Мусаєва на нараді ОБСЄ, де обговорювали тему свободи слова, перервали, бо він почав скаржитися на блокаду Криму з боку України.

Напередодні у Варшаві стартувало щорічне нараді ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасників в сфері дотримання прав і свобод людини. 16 вересня делегації обговорили питання захисту прав людей, окупацію Криму, а також санкції щодо Російської Федерації.

Як повідомляв "Апостроф", російські журналісти з'ясували, що в середу, 18 вересня в Мінську контактна група з питання врегулювання на Донбасі обговорить нову редакцію "формули Штайнмайера" і умови розведення сил, а в жовтні останні деталі обговорюватимуться між президентами Росії Володимиром Путіним і України Володимиром Зеленським у рамках Нормандського формату.