RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Харківській області капітально відремонтували дорогу державного значення - Світлична

16 вересня голова ХОДА Юлія Світлична оглянула трасу Р-51 Мерефа - Лозова - Павлоград, а також побудовану об'їзну дорогу навколо міста Лозова.

Ця дорога державного значення з'єднує ряд важливих населених пунктів: центр Харківської області, друге за величиною обласне місто Лозова і Дніпропетровську область. Траса є навантаженою і дуже напруженою - ремонти на ній не проводилися з моменту будівництва в 1962 році. Сучасний потік автомобілів зруйнував дорогу в деяких місцях до основи.

У поточному році дорога Мерефа - Лозова - Павлоград була визначена Юлією Світличної пріоритетним об'єктом дорожнього будівництва в регіоні. Глава області домоглася виділення фінансування для ремонту траси окремим рядком у державному бюджеті. В результаті відновили 76,3 км дороги. На дорозі відремонтували 4 штучні споруди - шляхопроводи і мости.

На деяких ділянках дороги триває нанесення розмітки та встановлення бар'єрного огородження і знаків. Важливою особливістю стало те, що траса ремонтувалася без припинення руху автомобілів.

На дорозі передбачені майданчики для установки вагових комплексів - щоб нове покриття зберігалося в робочому стані. Глава області закликала водіїв відповідально поставитися до нової дороги і дотримуватися правил дорожнього руху.

"Дорога відновлена. Вона комфортна, безпечна і якісна - з ваговими комплексами, ремонтом мостових споруд, через які проходить шлях, і урахуванням усіх норм і стандартів", - зазначила Юлія Світлична.

Разом з ремонтом дороги Мерефа - Лозова - Павлоград в Харківській області реалізували перший в Україні проект будівництва місцевої дороги за рахунок Дорожнього фонду Харківської області - побудували 1,6 км об'їзної навколо міста Лозова. Вона стала однією з "найбільш економних" доріг в Україні, адже при її будівництві вдалося заощадити понад 25% запланованих бюджетних коштів.