RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Жителів Бердичева налякали озброєні люди і барикади в центрі міста: фото

У середу, 25 вересня о 4 ранку по тривозі підняли резервістів Об’єднаної територіальної Самооборони міста Бердичева, після чого вони зі зброєю оточили будівлю Бердичівської РДА.

Про це пише Бердичів.BIZ.

Журналісти зазначили, що такі дії самооборони налякали місцевих жителів, які не зрозуміли, що відбувається.

Громадський активіст та представник загону Об’єднаної територіальної Самооборони Іван Дем’янюк заявив пресі, що згідно наказу з Генштабу, у місті проходять учбові навчання з інструкторами, які мають визначити порядок дій у випадку проникнення диверсійно-розвідувальних груп.

Так, за його словами, перед резервістами було поставлено завдання захистити дамбу, розмістити блокпости та проводити перевірку документів у випадку введення комендантськоїгодини. Також були проведені навчання із затримання диверсантів. Спікер Самооборони міста зазначив, що причин для занепокоєння немає.

У ЗМІ нагадали, що у 2014 році на території Бердичева було виявлено групу людей зі зброєю, завданням якої, за встановленою під час слідства інформацією, було підірвати дамбу та захопити адміністративні будівлі. Після цього у містібуло створено підрозділи територіальної оборони.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі було опубліковано вражаюче відео навчань танкістів ЗСУ.