RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Оточений людьми місцевого олігарха: ЗМІ розповіли про "радників" голови Дніпропетровської ОДА Бондаренка

Президент Володимир Зеленський призначив новим главою Дніпропетровської обласної держадміністрації бізнесмена з Харкова Олександра Бондаренка - нову людину для області, яка раніше не мала досвіду роботи на державних посадах і ніколи не займалася політикою.

Про це повідомляє "Апостроф" в матеріалі "Дніпропетровський "сюрприз": хто стоїть за новим головним Дніпропетровської ОДА".

Слід зазначити, що підозру викликає оточення нового глави ОДА: в списку його радників числиться Іван Герасименко - керівник компанії Investment Service Ukraine, афільованої зі Святославом Олійником, нинішнім головою облради Дніпропетровської області. До цього в ЗМІ писали про те, як Олійник підпорядкував собі керування областю при попередньому в.о. губернатора.

"Батура був керівником номінальним. Всім нібито керував Святослав Олійник з депутатами Ради від "Слуги народу" - Сергієм Северіним, Владиславом Бородіним. Вони не відходять від новопризначеного голови ОДА, про що свідчить інформація на сайті Дніпропетровської ОДА", - писали журналісти.

У той же час структури Олійника отримують величезну кількість державних замовлень на ремонт об'єктів інфраструктури області, отримавши з бюджету 1 млрд гривень, але залишивши ряд незавершених об'єктів - спортивних залів, шкіл, парків. Журналісти нагадали неякісні ремонти доріг Дніпро-Запоріжжя і Дніпро-П'ятихатки з боку компанії УПС Олійника, яка також отримала 1 млрд гривень. Через деякий час лише за два місяці його компанії отримали з бюджету області 200 млн гривень.

При цьому раніше УПС належала синові колишнього глави облавтодору Тарасу Палію, який після заяв Олійника про відмивання 2 млрд гривень потрапив за ґрати. Адвокати зуміли домогтися його звільнення, і компанія продовжила роботу в орбіті інтересів Олійника. Сам Тарас Палій також був помічений в компанії губернатора Бондаренка.

Журналісти рекомендують новому голові Дніпропетровської ОДА звернути увагу на минуле свого оточення, а громадським активістам - простежити, щоб схеми місцевого бізнесмена на тендерах не продовжили існувати після зміни влади.