RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Родина однодумця Януковича веде бізнес з військовими заводами Росії: відеорозслідування

Підприємство, яке належить дочці колишнього міністра оборони часів Віктора Януковича Павла Лебедєва, який на даний момент знаходиться в розшуку, займається виробництвом обладнання, яке поставляється на збройові заводи в Росії.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на розслідування проекту "Схеми".

Так, мова йде про "Свеський насосний завод" у Сумській області. Підприємство входить до групи Group Aurum дочки Лебедєва Альони.

З 2015 року "Свеський насосний завод" поставив своїм офіційним російським дилерам – ТОВ "ТД Свеський насосний завод" і ТОВ НВК "ОСО" - продукцію на 200 млн рублів. У свою чергу, "ОСО" в 2015-2018 роках продавала українські агрегати федеральним оборонним підприємствам – Казанському і Тамбовському пороховим заводам.

Зокрема, у 2015 і 2016 роках відцентрові насоси й інше обладнання "Свеського заводу" придбало федеральне казенне підприємство "Казанський державний пороховий завод". У 2018 році "Пермський пороховий завод" придбав поршневі насоси цього ж виробника.

Ці заводи виробляють як порох для стрілецької зброї, так і комплектуючі для складнішого озброєння. Пермський пороховий завод поставляє російському оборонно-промисловому комплексу заряди до реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч", комплексів протиповітряної оборони, підвісних двигунів ракет класу "повітря-повітря" близького і середнього бою. На Тамбовському заводі виробляють бронебійні снаряди для танків, гільзи з корпусом, що згорає, і метальні заряди.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Лебедєв, що втік, отримав посаду в Росії, пов'язану з анексованим Кримом.