RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Втретє дав у штангу: в ЗМІ розказали, як миколаївський губернатор Стадник знову не зміг зняти голову облради

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Стадник у черговий раз провалив відставку голови обласної ради Вікторії Москаленко, не зібравши під себе більшість депутатів.

Про це повідомляють НикВести.

Планувалося, що засідання почнеться о 10:00, проте цього не сталося. Депутати кілька годин засідали на 4 поверсі будівлі облради, у малому залі Миколаївської ОДА за участю губернатора Олександра Стадника та співробітників облдержадміністрації, але так і не зібрали голоси.

Це яскравий приклад того, що з місцевою владою потрібно рахуватися, а не намагатися управляти дистанційно з Києва, зазначив журналіст Олег Деренюга у Facebook.

"Перше. Сесія так і не зібралася. Губернатор у 3-й раз дав у штангу, не зміг домовитися з місцевими депутатами та провалив зняття голови Миколаївської обласної ради, продемонструвавши, таким чином, свою неспроможність та безпорадність. Друге. Це яскравий приклад того, що з місцевою владою потрібно рахуватися, а не намагатися "нахилити" її з Києва. Особливо, коли не володієш достатнім авторитетом. Третє. Мені складно дорікнути у симпатії до Юрія Кормишкіна, але можна констатувати, що фракція "Наш край", публічно перейшовши в опозицію, не дозволила "варягу"-губернатора переламати облраду через коліно", – написав Деренюга.

Як нагадують ЗМІ, кілька тижнів губернатор Миколаївщини займається збором голосів за відставку голови обласної ради Вікторії Москаленко. Олександр Стадник ініціював питання про відставку голови облради спочатку листопада, але тоді на сесію, яка відбулася 7 листопада, це питання до порядку денного внести не вдалося. Наступна сесія мала відбутися 26 листопада, проте для її проведення депутати не змогли набрати потрібної кількості голосів.

Тоді глава облради Вікторія Москаленко вирішила перенести засідання на 3 грудня. Депутатська група під керівництвом губернатора Олександра Стадника прийняла рішення зібрати засідання 29 листопада, щоб там проголосувати за зняття Москаленко. Але депутати, не зібравши голоси, розійшлися.